Γερμανία λογικά θα είμαι πάλι καμια 30-40χμ έξω από Στουτγάρδη..
Που λες εγώ έμπλεξα κάποτε με ένα Camaro που έπεσε στα χέρια μου, μετά με φάγαν οι μοτό και όταν ερωτεύτικα το Ultima άρχισα πάλι να την ψάχνω.. Κάποτε είχα αγοράσει και τα σχέδια για το Piranha το buggy
.. Κατέληξα σε ένα μικρό BEC με μοτέρ απο 'busa και διαφορικό/όπισθεν quaiffe.. προς το παρόν όλα είναι μόνο στα σχέδια μιας κι αν δεν φύγω από Ελλάδα δεν ξεκινάω τίποτα..
Όσο αφορά την Ολλανδία είσαι σίγουρος? Απ'όσο γνωρίζω, δεν είναι υπεύθυνος ο TUV για τις άδειες εκεί, αλλά η RDW. O TUV είναι ιδιωτική εταιρεία με έδρα τη Γερμανία, και παρέχει υπηρεσίες πιστοποίησης σχεδόν παντού, αλλά έχω την εντύπωση ότι μόνο στη Γερμανία ήταν ο "απόλυτος" κρητής για τις άδειες οχημάτων (εδώ και λίγα χρόνια είναι και η DEKRA). Βασικά έχω έρθει σε επικοινωνία και με την RDW γιατί έψαχνα να βρω που μπορώ να βγάλω άδεια κάπου "κοντά" στην Ελλάδα... δεν έβγαλα και ιδιαίτερα άκρη μαζί τους
Καλώς ή κακώς.. υπάρχουν ΠΟΛΛΑ κιτ-καρ που κοπήκαν στον TUV .. όσο αυστηρό κι αν έγινε το IVA/SVA ..
στα μοναδικά οχήματα που είναι λίγο πιο χαλαρός ο έλεγχος είναι στα "oldtimer", αλλα και σε αυτά παραβλέπουν μόνο μετατροπές που είναι για την ασφάλεια ή για λιγότερους ρύπους. Ο γερμανός σχολίασε πολύ επικρητικά το IVA/SVA λέγοντας ότι οι άγγλοι είναι πιο χαλαροί στο 90% των ευρωπαϊκών οδηγιών κι ότι βασίζουν την άδεια του οχήματος στο πιο παλιό κομμάτι - συνήθως το μοτέρ. Μου τόνισε ότι είναι πολύ πιθανό ένα κιτ-καρ με αγγλικές πινακίδες, καθ'όλα νόμιμο εκεί, να κοπεί στον TUV.. Φυσικά και μπορείς να το κυκλοφορήσεις με τις αγγλικές πινακίδες, αλλά δεν νομίζω για πολύ καιρό..
Είναι λίγο μπέρδεμα η φάση... εγώ ξεκίνησα να κάνω μια λίστα με τις οδηγίες της ΕΕ, κάτι σαν το manual που κυκλοφοράει για το IVA/SVA αλλά κάπου κουράστηκα.. το θέμα πάντως σηκώνει καφέ..
Α, κάτι ακόμα για Ολλανδία.. ξέρω ότι υπάρχει μια εταιρεία στην Ολλανδία, που σε συνεργασία με ένα αγγλικό πανεπιστήμιο, περνάει IVA/SVA κιτ-καρ απο Ολλανδία και στην συνέχεια τα εισάγει και βγάζει πινακίδες εκεί.. λεπτομέριες.. δεν τις θυμάμαι τώρα..